Köp en begagnad MC och gynna miljön

Det är betydligt bättre för miljön att skaffa en begagnad bil eller MC istället för en nyproducerad. Alla vet att bilar och motorcyklar tär på miljön som det är och därför kan du göra en liten insats som är bättre för miljön. Dessutom gynnas du ekonomiskt av det hela.

Att köpa begagnade motorcyklar och bilar är en fördel för fler än dig. Visst, det är bra för din plånbok på mer än ett sätt; dels är en begagnad MC billigare och dels slipper du oroa dig för värdesänkningen så fort du rullat några mil. Men i övrigt ger det också en hel del miljöfördelar att köpa ett begagnat fordon.

Nyproducerade motorcyklar och bilar tär på miljön

Det kostar mer än vi tror att producera nya fordon, inte bara i kronor och ören men också när det gäller naturens resurser. Många fordonsdelar tas från naturen såsom kobolt. Allteftersom utarmas jorden på material. Men det vittnas också om att nyproducerade fordon släpper ut mer avgaser. Det betyder helt enkelt att en gammal skorv är schysstare att rulla med även om du skäms när du kör runt i den.

Är elfordon verkligen miljövänligare?

Det har talats vitt och brett om huruvida elbilar och elfordon i övrigt faktiskt är snällare mot miljön eller inte. De flesta är helt och hållet överens om att bensin är sämre för miljön än el eftersom bensin ger mer utsläpp och en elbil i stort sett ger noll koldioxidutsläpp. På den punkten stämmer det.

Däremot är diskussionerna hätska huruvida elbilar är så snälla mot miljön som det sägs. Batteriet förbrukar rejält med el och materialet som används är kobolt vilket innebär att det går åt extremt mycket energi att faktiskt framställa en elbil eller en MC på el. Allt beror på hur stort batteriet är. Så om du vill vara riktigt miljövänlig ska du köpa en begagnad elbil eller MC. Då slipper miljön de hemska utsläppen och du har heller inte bidragit till att belasta miljön på samma sätt genom att köpa ett fordon som tagit mycket energi att tillverka. Visserligen har du betalat för fordonet, men det var ju redan tillverkat och använt innan dig.

Motorcykelindustrin har fått tänka om

Precis som bilindustrin har också MC-industrin fått sig en tankeställare de senaste åren. Att köra ”grön MC” har blivit allt viktigare för köpare. Utvecklingen har gjort att framtidens MC är här, oavsett vilket märke det handlar om. Andra fördelar med en MC:

  • Något som är bra med en begagnad MC och en MC överlag är att du har en större frihetskänsla.
  • Du kan ta dig i stort sett varsomhelst och parkera varsomhelst.
  • En MC tar inte så stor plats och köper du en gammal MC eller en begagnad så kan du pimpa upp den helt efter dina önskemål.

Utöver att vara mer miljövänlig kommer du också närmare naturen när du kör MC och vinden viner i håret, när du känner alla dofter och när du helt enkelt blir ett med naturen.