Värm upp ditt hem

Att byta metod för hur du värmer upp ditt hus kan vara en kanoninvestering både för dig och miljön. En luftvärmepump kan vara det bästa alternativet.

Vägen mot en effektiv metod att värma upp ditt hus börjar med en bra isolering. Det spelar såklart ingen roll hur energieffektiv din metod är om värmen smiter ut. Energimyndigheten rekommenderar att du börjar undersöka din isolering genom att kolla om dina fönster drar, om de gör det är det bra att åtgärda problemet innan du ger dig på uppvärmningen i övrigt. Om allt är väl med isoleringen kan du börja fundera över en uppvärmningsmetod. I den här artikeln kommer du att kunna läsa om fördelarna med att införskaffa en värmepump från 20grader.se, ett av de bästa uppvärmningsalternativen sett både till miljö och ekonomi.

Är en luftvärmepump det bästa alternativet?

Det finns en spridd uppfattning om att luftvärmepumpar skulle vara högljudda och störande. Så är det dock inte längre i och med att tekniken gått framåt. Idag går det att få tag i tystgående luftvärmepumpar även utan att behöva gräva ett djupt hål i plånboken. Det har gjort att luftvärmepumparna på senare år seglat upp som ett av de populäraste uppvärmningsalternativen. Luftvärmepumpar fungerar genom att ta tillvara på värmen som finns i utomhusluften. På så sätt fyller en luftvärmepump också en roll av att förbättra ventilationen.

Kombinera med modern teknik

Luftvärmepumpar går att kombinera med annan teknik, den som ibland kallas för ”smarta hem”-teknik. Kombinationsmöjligheter som är fördelaktiga i hemmet, men kanske framför allt om du äger ett fritidshus. Möjligheten finns då att styra din luftvärmepump via mobiltelefonen. Du kan till exempel sätta på luftvärmepumpen på distans några dagar innan ni åker dit och komma fram till ett hus som redan är uppvärmt.

Enkelt att installera

Ytterligare en fördel är att luftvärmepumpar är väldigt enkla att installera. Till skillnad från mer omfattande uppvärmningsalternativ är det faktiskt full möjligt att installera systemet på egen hand, förutsatt att du har grundläggande kunskaper i hur du monterar saker och ting. Att spara pengar på uppvärmningen kan vara en lång process med många olika punkter. Med en luftvärmepump blir det enkelt.